Orthomoleculaire voeding

De orthomoleculaire geneeskunde is de wetenschap die bestudeerd hoe men de optimale hoeveelheid voedingsstoffen binnen kan krijgen, optimaal kan opnemen en optimaal kan gebruiken en daardoor disbalans kan herstellen en klachten kan verhelpen. Door eenzijdig eten, stress, topsport, luchtvervuiling en andere factoren kan de voorraad van voedingsstoffen sneller op zijn waardoor anders eten en extra aanvulling doormiddel van suppletie nodig is.

Samenspel van de juiste voedingselementen en voedselcombinaties. Zo bereik je een perfect lichamelijk evenwicht en optimale energiebalans. Een evenwichtig zuur-base niveau, een goed werkende spijsvertering en gezonde darmflora. Op basis van de symptomen en klachten wordt er een inschatting welke (subtiele) tekorten er mogelijk mee spelen of voor welke voedingsstoffen er (tijdelijk) een verhoogde behoefte is. Kortom hier gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit!

Geschikt voor iedereen en worden benodigde aanpassingen gemaakt voor mensen die niet tegen zuivel of gluten kunnen of liever vegetarisch of veganistisch eten. Ook bij klachten als; hormonale problemen, slaapproblemen, schildklieraandoeningen, menstruatieproblemen, gewrichtsklachten (artrose, osteoporose), spijsverteringsklachten (diarree, obstipatie, brandend maagzuur). Allergieën (hooikoorts, gluten, lactose (intolerantie). Huidproblemen (acné, psoriasis, eczeem).

Naast je voedingspatronen nemen we ook de leefstijlfactoren door zoals de hoeveelheid inspanning en ontspanning, bioritme, sociaal gedrag en mindset. Er wordt een persoonlijk therapie/behandelplan voor je opgemaakt. Een waardevolle aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Inmiddels ben ik 10 jaar werkzaam in deze functie en heb ik de afgelopen jaren, op het gebied van constituties, mijn werkgebied uitgebreid.

De benaming van constituties is afkomstig uit de Ayurveda, de geneeskunst die al eeuwen in India wordt beoefend.Je constitutie is een vast gegeven (je aanleg) en is het geheel van je lichamelijke en geestelijke eigenschappen. Bijvoorbeeld zwaarmoedigheid, of aanleg om dik te worden, spijsverteringsproblemen, hoofdpijnklachten etc. Ook de manier waarop iemand reageert op omstandigheden, voeding, situaties en mensen. Door te letten op de constitutie kan een gezondheidsevenwicht hersteld worden.

Heb je interesse gekregen in een persoonlijk orthomoleculair therapieplan en ben ondertussen benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Maak dan nu een afspraak via praktijkoib@gmail.com