Counseling is een effectieve en laagdrempelige vorm van hulpverlening en is er op gericht om problemen inzichtelijk te maken en op te lossen. Tijdens de intake brengen we je hulpvraag in kaart en kan jij aangeven waar jij je mee geholpen voelt. Inzicht, herkenning en erkenning zorgen er voor dat je de vicieuze cirkel kunt doorbreken.

In een samengevat verslag staan de benodigde tips en handvatten hoe je op een betere of een vernieuwde wijze met de huidige situatie om kunt gaan. Deze ontvang je via E-mail.

Tijdens de counseling sessies bekijken we de gevoelsmatige kant van problemen ( wat het met je doet) en de communicatieve kant, hoe ga je er mee om en hoe presenteer jij je doorgaans naar je omgeving. Wat zijn jouw gedrag en denkpatronen en passen deze nog wel in deze fase van je leven.

Gesprekken die wij hebben zijn no-nonsense. Ik werk met korte en effectieve trajecten en hoop ik binnen een paar sessies tot de kern te komen waarin jij het uiteindelijke tempo bepaalt. Wat voelt goed voor jou.

Belangrijke aspecten bij counseling

- Als counselor heb ik volledige geheimhoudingsplicht
- Problemen worden inzichtelijk gemaakt
- Je wordt gestimuleerd om ook zelf oplossingen aan te dragen 
- Er wordt een veilige omgeving geboden
- Er is wederzijds vertrouwen

Wanneer is counseling toepasbaar?

Diverse problematiek, op het gebied van werk, relatie of andere privé aangelegenheden. Wanneer je veel stress of drukte ervaart, je lichamelijke klachten hebt. Bij depressie, onrust, trauma, ingrijpende veranderingen of wanneer levensvraagstukken hebt.

Counseling of Coaching?

In mijn werk biedt ik een mix van beide aan. Bij counseling ligt de nadruk op inzicht en erkenning. Werken met de oplossingen en handvatten die worden aangereikt en deze integreren binnen jouw eigen basis. Gevoelens, gedachten en gedrag samenvatten en kijken waar de valkuilen of juist je kracht zit.

Het coachende aspect is meer actiegericht. Dat houdt in dat je met goed omschreven opdrachten en oefeningen gaat werken en gaat kijken welke veranderingen dit jou gaat bieden. 

Als professionele hulpverlener werk ik altijd oplossingsgericht en analyseer ik elke sessie of er vooruitgang is.

Wil je ervaren of counseling iets voor jou is en mogelijk voor jou iets kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb