Cupping (therapie) gaat om het plaatsen van cups op de huid om zuigkracht te creëren. Het verhoogt de bloedcirculatie naar het gebied waar de cups worden geplaatst. Dit kan de spierspanning en pijn verminderen en cel herstel bevorderen. 

Cupping wordt vaak als aanvulling gebruikt bij een groot aantal problemen en aandoeningen. Dit kan zowel fysiek als emotioneel zijn.

Vanuit onze wervelkolom hebben we zenuwen die elke wervel verlaten en verbinding maken met elk orgaan en met cupping heb je een breed bereik om klachten te behandelen en stagnaties los te maken.

- Cupping en afvallen. Cupping verbetert je metabolisme door stagnatie in je bloed te verwijderen. Naarmate we ouder worden verzwakt onze bloedsomloop wat de beweging van bloed verstoort. Stagnerend bloed verstoort de levering van vers bloed aan cellen, weefsels en organen. Dit zorgt er na verloop van tijd voor dat het metabolisch inefficiënter worden.

- Cupping en bindweefsel. Door cupping wordt het bindweefsel losser en openen de haarvaten zich meer waardoor nieuw zuurstofrijk bloed in het toepassingsgebied kan stromen. Dit helpt je cellen te groeien, te herstellen en daarbij je stofwisseling te versnellen. Tegelijkertijd spoelt dit proces het gestagneerde bloed door het lymfestelsel, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden.

- Cupping en cellulitis. Cupping werkt zeer goed bij het herstellen van een slechte bloedcirculatie, lymfatische problemen (waar het niet zo goed leegloopt als zou moeten) en hormonale onevenwichtigheden. Het proces beweegt je bloed, de bloedsomloop verhoogt en de ophoping van vocht vermindert. Een perfecte techniek om het uiterlijk van cellulitis te verminderen. De zuiging van de cups breekt ook de cellulitis af en verandert de textuur van je huid bij herhaald gebruik. Het kan worden gebruikt op specifieke delen van het lichaam – bijvoorbeeld billen en dijen.

Wat cupping zo speciaal maakt, is dat het weefsels tot tien centimeter onder de huid kan aantasten. Dit maakt het een van de beste deep-tissue-therapieën die er zijn.

*Daar waar de bloedcirculatie niet goed is ontstaan verkleuringen. Deze verkleuringen zeggen iets over de klacht en verdwijnen meestal na 5 tot 10 dagen. 

Behandelingsduur; 60 minuten.