De orthomoleculaire geneeskunde is de wetenschap die bestudeerd hoe men de optimale hoeveelheid voedingsstoffen binnen kan krijgen, kan opnemen en kan gebruiken waardoor disbalans kan herstellen en klachten verholpen en voorkomen kunnen worden. Voeding kan werken als het juiste medicijn.

Door eenzijdig eten, stress, topsport, luchtvervuiling en andere factoren kan de voorraad van voedingsstoffen sneller op raken waardoor anders eten en extra aanvulling ,doormiddel van suppletie, nodig is.

Samenspel van de juiste voedingselementen en voedselcombinaties bereik je een perfect lichamelijk evenwicht en optimale energiebalans. Een evenwichtig zuur-base niveau, een goed werkend spijsverterings systeem en gezonde darmflora.

Op basis van de symptomen en klachten wordt er een inschatting gemaakt welke (subtiele) tekorten er mogelijk mee spelen of voor welke voedingsstoffen er (tijdelijk) een verhoogde behoefte is. Hier gaat een sterke preventieve en curatieve werking uit!

Er wordt binnen het behandelplan de benodigde aanpassingen gemaakt voor mensen die niet tegen zuivel of gluten kunnen of liever vegetarisch of veganistisch eten.

Het overgaan op anders eten helpt ook bij klachten als; hormonale problemen, slaapproblemen, schildklieraandoeningen, menstruatieproblemen, gewrichtsklachten (artrose, osteoporose), spijsverteringsklachten (diarree, obstipatie, brandend maagzuur). Allergieën (hooikoorts, gluten, lactose (intolerantie). Huidproblemen (acne, psoriasis, eczeem). Hoofdpijn, gewricht en of spierklachten.

Naast je voedingspatronen nemen we ook de leefstijl factoren door. Waaronder de hoeveelheid inspanning en ontspanning, bioritme, sociaal gedrag en mindset. Er wordt een persoonlijk therapie/behandelplan voor je opgemaakt. Een waardevolle aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Ook bekijk ik de constitutie. Deze benaming is afkomstig uit de ayurveda, de geneeskunst die al eeuwen in India wordt beoefend. Je constitutie is een vast gegeven (je aanleg) en is het geheel van je lichamelijke en geestelijke eigenschappen. Bijvoorbeeld zwaarmoedigheid, of aanleg om dik te worden, spijsverteringsproblemen, hoofdpijnklachten etc.

Ook de manier waarop iemand reageert op omstandigheden, voeding, situaties en mensen. Door te letten op de constitutie kan een gezondheidsevenwicht hersteld worden.

Heb je interesse gekregen in een persoonlijk orthomoleculair therapeutisch plan en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact via onderstaande button.

Maak jouw eigen website met JouwWeb