Weten is handelen

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 15:24

Weten is handelen, ontdekken wat er aan mogelijkheden zijn en doen.

Vanuit drukte en stress maken we patronen aan die in ons brein ontstaan. We bedenken voor alles wel 1000 oplossingen om maar overeind te blijven, om ons zelf bezig te houden zoals we dat al jaren gewend zijn en om te overleven. Want wat gebeurt er als je opeens alles anders gaat doen.

Hoe zet je je hoofd uit en je zintuigen aan?

Verander gedachten en gedragingen en daarmee ook de ervaring. Wees creatief en oefen op het anders kijken naar de dingen, naar jezelf en naar je omgeving. Hiermee ontstaat emotionele fysieke ontspanning en vrijheid. Gevolg, een stabiele mindset die je de kracht of moed geeft om alledaagse dingen en of tegenslagen te kunnen relativeren en om te buigen.

Voor alles is een tijd en komt een tijd. Geduld met jezelf hebben is daarin wel een vereiste, niets blijft hetzelfde, niet jij, niet de ander, zelfs de tijd waarin we leven veranderd continue.

Verandering is er altijd en overal. Heb vertrouwen in je zelf en ken je persoonlijke waarden in het leven. En welke van deze waarden geven jou rust en ruimte, ook in moeilijke momenten.

Creëer balans, zorg ervoor dat de boog niet altijd gespannen staat en dat het leven niet draait om alles of niets of altijd maar moeten. Weet dat kleine inspanningen je al een grootse resultaten kunnen opleveren. Balans gaat immers over de kleine dingen in het leven en wees daar dan ook dankbaar voor.

Doorbreek eens wat vaker de routine en ontdek nieuwe wegen.

Hulp nodig? Ontdek wat er mogelijk is op het gebied van counseling.

  • Heb je moeite om denk of gedragspatronen te doorbreken
  • Je mindset te veranderen
  • Je routine om te gooien
  • Veranderingen aan te gaan
  • Je emoties te laten zien

 

Doormiddel van kortdurende en effectieve mix van coaching & counseling help ik je jou bij jouw hulpvraag

Maak hier je afspraak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.