Gevoel en innerlijk weten

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 14:35

Staan in je verhaal, in gevoel en innerlijk weten.

Ieder heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen waarheid en eigen interpretatie van zaken. Lees ….EIGEN.

Alles is eigen, want de magie van communicatie laat zich heel vaak niet zien tussen mensen. Over wat wordt gezegd en niet wordt bedoeld of wat wordt bedoeld en niet wordt gezegd. Eenzijdige communicatie of afwezigheid van communicatie, iets ervaren en niet uitspreken.

 

Woorden versus Gevoel. 

Het reageren op indrukken, woorden of sfeer verloopt bij iedereen anders. De 1 reageert meer op woorden en de ander meer op de energie die uitgezonden wordt.

Voorbeeld; je bent ergens, het kan overal zijn, op je werk, op visite etc. en je voelt dat er wat gaande is, of dat er een veranderende sfeer hangt, maar je kan je vinger er niet op leggen. Je gaat op zoek naar antwoorden, buiten jezelf of bij jezelf. Maar omdat woorden ontbreken (niet worden uitgesproken) kan je er niets mee en blijft alleen nog de energie over.

Energie zal je nooit misleiden, woorden daarentegen wel. Woorden geven de mogelijkheid om elkaar te misleiden of verborgen boodschappen over te brengen, slecht of goed te praten over anderen etc.

 

Wanneer woorden uitblijven en energie overblijft, wat doe je dan?

Dat hangt geheel van je type af.

Type 1. Diegene die werken en leven vanuit het hoofd, die alles “verstandelijk” maken, leven vanuit aangeleerd gedrag of bedenkingen, veroordelend zijn, zakelijk zijn of een “goed” gesprek of confrontatie liever uit de weg gaan.

Type 2. Mensen die reageren op de energie van de ander of op de omgeving van daar waar zij zijn. Dit noemt men ook wel energetisch perspectief. Zijn zijn zeer invoelend en juist het gesprek willen aangaan en verduidelijkt willen hebben waar hun gevoel vandaan kom.

 

Type 1 (vanuit het hoofd) versus type 2 (vanuit gevoel)

Er sluimert iets op de achtergrond en is nog in stilte, woorden blijven uit. Irritaties, vooroordelen, meningen en zoveel meer kan ervoor zorgen dat er in een relatie of samenwerking verstoringen optreden. Mensen en woorden, je kunt ze lezen, (type 2) en wanneer het verhaal, de inhoud niet meer correspondeert met jouw gevoel stop dan de correspondentie.

Woorden zijn (maar) woorden maar kunnen je hart (hard) raken. Gevoelslijnen die getriggerd  zijn mogen gekalmeerd worden zodat jij,  vanuit jouw eigen frequentie, weer door kan gaan zonder een belemmerende sfeer of energieën. Zorg dat je altijd op een (werk) plek bent waar waardering aanwezig is en jij gezien wordt.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb