TRIPHALA

Darmproblemen, velen herkennen het vast, maar wat doe je eraan?

Mogelijk ben je al eens bij je huisarts geweest en kreeg je het advies mee om meer vezels te eten, meer water te drinken en meer te bewegen.  Maar wat als er meer in dat spijsverteringssysteem aan de hand is en er hele andere oorzaken ten grondslag liggen van je klachten.

Wanneer het gehele spijsverteringssysteem in balans is dan voelen we ons blij, goed, vitaal, we hebben een goed uitziende huid, sterk uitziend haar en werkt ons immuun en endocriene systeem helemaal top en kan ons lichaam zijn gezondheids regulerende functies goed uitvoeren.

Maar stress, slechte voeding, anticonceptiepil of andere medicijnen, alcohol, een verkeerde ademhaling, allergieën, dit alles kan het bovengenoemde systeem volledig op zijn kop zetten. Gevolg is vaak een scala aan gezondheidsproblemen en uiteenlopende klachten.

Triphala helpt je om je spijsvertering gezond te houden of om een verstoorde darmwerking te herstellen. Een kruidenformule gemaakt van het gedroogde poeder van drie verschillende vruchten die groeien in het Himalaya gebied. Binnen de Ayurveda staan de Triphala kruiden bekend als de ultieme superfood voor lichaam en geest.

Triphala bestaat uit drie vruchten; Amalaki, Bibhitaki en Haritaki. 

 

  1. Amalaki heeft een positief effect op: spijsvertering, maagzuur, werking lever, brein en cognitieve vermogens, hart, soepelheid gewrichten, longfunctie, vruchtbaarheid, menstruatie, urinehuishouding, huid, haar, is een krachtig elixer /ontgift, vitaliteit/lichaamskracht, ogen, spierspanning, immuunsysteem, behoud van een gezond cholesterolniveau. In de ayurveda wordt het ook gebruikt omdat het een verjongend effect heeft.

Algemene werking; goed bij obstipatie, depressie, diabetes, aambeien, hepatitis, hoge cholesterol, lage bloedsuikerspiegel, indigestie, maag-darmontstekingen, urineweginfecties, werk dan eens met deze kruidenformule, TRIPHALA.

 

  1. Bibhitaki Bevat tevens een hoog gehalte aan mineralen en vitamine C en heeft een positieve werking op de spijsvertering, draagt bij aan een gezonde darmflora, activeert de spijsverteringsenzymen en heeft een antiseptische werking. Wordt gebruikt als behandeling voor veel aandoeningen, zoals bacteriële en virale infecties.

Algemene werking; Het heeft een toniserende /vitaliserende werking op zowel het darmweefsel als het longweefsel. 

 

  1. Haritaki  In India wordt het gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen, zoals obstipatie, dementie en diabetes. Verder werkt het regenererend en bevordert het de stofwisseling en de absorptie van nutriënten (voedingsstoffen).

Algemene werking; goed voor ogen, longen, zenuwstelsel, hart en vaten. Het werkt versterkend op het immuunsysteem en bevordert gewichtsverlies door te helpen bij het verwijderen van gifstoffen.

 

Wanneer gebruik je Triphala?

Als onderhoudsmiddel om je darmen gezond te houden en regelmatig te ontdoen van toxinen en om constipatie te voorkomen en klachten te verhelpen en te voorkomen. Het supplement mag langere tijd ingenomen worden. Er wordt zelfs aangeraden om het minimaal 1 of 2 maanden te gebruiken. Ook geschikt voor kinderen (halveer dan de dosering). Niet te gebruiken bij diarree en gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden.

 

Conclusie

Het is een fijne darmreiniger en ontgifter, een natuurlijk laxeermiddel die zorgt voor een soepele stoelgang, helpt bij buikkrampen en gasvorming te voorkomen. Bacteriën en overtollig vetzuur worden effectief verwijderd en geëlimineerd. 

 

De gezondheidsvoordelen van Triphala zijn groot. Met bovenstaande informatie kun je zelf bepalen of het voor jou een waardevolle toevoeging heeft.

Wil jij ook de voordelen van Triphala ervaren?

Bestel dan nu via onderstaande link

www.praktijkoib.nl  - praktijkoib@gmail.com

 € 39.95

1 x 90 capsules a 600 mg  Triphala

Zonder enige vorm van toevoegingen

Maak jouw eigen website met JouwWeb